بهترین کتاب های تاریخی جهان را در این مقاله برای شما گردآوری کردیم تا بتوانید انتخاب راحت تری برای خواندن کتاب در این زمینه داشته باشید. کتاب های تاریخی جزء پرفروش ترین موضوع بین این همه دسته های متفاوت کتاب است. شما در کتاب های تاریخی با گذشته یک ملت یا سرگذشت یک انسان آشنا می شوید. در این مقاله سعی کردیم بهترین کتاب های تاریخی جهان را چه از لحاظ محتوا و چه بیشترین فروش گردآوری کردیم.همچنین در مقاله دیگری بهترین کتاب های علمی جهان را معرفی کردیم. با دالان همراه باشید.
اسلحه میکروب و فولاد اثر جرد دایموند
Guns, Germs, and Steel by Jared Diamond

اسلحه، میکروب و فولاد سرنوشت جوامع انسانی کتابی است نوشته جرد دایموند، استاد جغرافیا و فیزیولوژی در دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس. در سال ۱۹۹۸ این کتاب موفق به کسب جایزه پولیتزر و جایزه Aventis برای بهترین کتاب علمی شد. یک مستند تلویزیونی بر اساس این کتاب تولید شده و توسط انجمن جغرافیای ملی در ماه ژوئیه سال ۲۰۰۵ از شبکه پی بی اس پخش شد. این کتاب همچنین تحت عنوان عنوان اسلحه، میکروب و فولاد: تاریخی جامع از همه در ۱۳۰۰۰ سال گذشته منتشر شدهاست.
این کتاب پس از پیشدرآمد شامل چهار فصل با عناوین «از عدن تا کاخامارکا»، «پیدایش و گسترش تولید خوراک»، «از خوراک تا سلاح، میکروب و فولاد» و «دور دنیا در پنج فصل» و «آینده تاریخ بشر به منزله علم» است.
کتاب تلاشی است برای توضیح اینکه چرا تمدنهای اوراسیا (به همراه شمال آفریقا) موفق به تسخیر یا مقاومت در برابر دیگر تمدنها شدهاند، و در عین حال تلاش در رد اعتقادی میکند که سلطه اورآسیا را به برتری اروپاییها و آسیاییها از لحاظ اخلاقی، ذاتی، ژنتیکی یا فکری نسبت میدهد. دایموند استدلال میکند که شکاف در قدرت و فناوری بین جوامع انسانی ریشه در تفاوتهای زیستمحیطی دارد، تفاوتهایی که حلقه بازخورد مثبت آنها را تقویت میکند (به این معنا که برتری محیطی باعث پیشرفت تکنولوژی میشود و برتری تکنولوژی باعث پیشرفتهای بیشتری میشوند که در جای خود پیشرفت بیشتری به دنبال میآورد). در مواردی که تفاوتهای فرهنگی یا ژنتیکی به نفع اورآسیاییها عمل کردهاست (به عنوان مثال دولت متمرکز در چین، یا مقاومت ژنتیکی در برابر بسیاری بیماریها در میان اورآسیایها)، این مزیتها تنها به دلیل تأثیرات جغرافیایی به وجود آمدهاند و در ژن اروپایی و آسیایی ریشه ندارند. ( کتاب اول در لیست بهترین کتاب های تاریخی جهان)
در قسمتی از کتاب می خوانیم:«با ظهور جوامع خان سالار در حدود هفت هزار و پانصد سال پیش، مردم مجبور شدند برای اولین بار در تاریخ یاد بگیرند که چگونه بدون تلاش برای کشتن غریبه ها، به شکلی عادی و مداوم با آن ها مواجه شوند.»
مشاهده و خرید کتاب اسلحه میکروب و فولاد از دیجی کالا
مشاهده و خرید کتاب اسلحه میکروب و فولاد از ایران کتاب
توپهای ماه اوت اثر باربارا تاکمن
The Guns of August by Barbara Tuchman

توپهای ماه اوت کتابی تاریخی است به قلم باربارا تاکمن، نویسنده آمریکایی. موضوع کتاب حول و حوش ماه نخست جنگ جهانی اول میگذرد. پس از گذر از فصلهای مقدماتی، تاکمن با جزئیات از وقایع آغازکنندهٔ آن جنگ بزرگ سخن گفتهاست و سپس بر روی تاریخ نظامی متخاصمان، با تأکیدی ویژه بر قدرتهای بزرگ، متمرکز شدهاست.
توپهای ماه اوت بر اولین ماه از جنگ جهانی اول تمرکز دارد که اوت 1914 شروع شد و چهار سال به طول انجامید؛ جنگی خانمانبرانداز که میلیونها کشته بر جای گذاشت. باربارا تاکمن با جزئیاتی دقیق رویدادها و تصمیماتی را که منجر به این جنگ شدند، شرح میدهد و سپس به تشریح تواناییهای نظامی کشورهای شرکتکننده در جنگ و سابقهی این تواناییها میپردازد. او مردانی را موشکافی میکند که این جنگ را رقم زدند و آنچه در کابینهها و ستادها و جبههها گذشت روایت میکند. جنگی که به سه قاره کشید و ارتشهای چهار قاره در آن جنگیدند، نقطهای از تاریخ که دنیای مدرن آغاز میشود و قرن نوزدهم پایان میگیرد.
کتاب برنده جایزه پولیتزر در سال ۱۹۶۳ در بخش آثار عمومی غیر داستانی شد.
در قسمتی از کتاب می خوانیم: «در آن روزگار عمده ی ساکنان پروس معتقد بودند که «کشورشان باید میان «قدرت جهانی» شدن یا «سقوط» یکی را انتخاب کند؛ در میان ملل جهان، آلمان از جهات اجتماعی – سیاسی در رأس پیشرفت در فرهنگ است، اما در محدوده ای کوچک و غیرطبیعی فشرده شده و نمی تواند بدون قدرت سیاسی فزاینده، دامنه ی بزرگتر نفوذ و سرزمین های جدید به اهداف اخلاقی بزرگش برسد؛ این افزایش قدرت باید با جنگ به دست آید و نتیجه می گرفتند فتح قانون ضرورت است، جنگ قانون طبیعت است.»
مشاهده و خرید کتاب توپهای ماه اوت از دیجی کالا
مشاهده و خرید کتاب توپهای ماه اوت از ایران کتاب
صلحی که همه صلح ها را بر باد داد اثر دیوید فرامکین
A Peace to End All Peace By David Fromkin

صلحی که همهی صلح را بر باد داد روایت فروپاشی امپراتوری عثمانی و شکلگیری خاورمیانهی معاصر است. روایت وقایعی که در جنگ جهانی اول رخ داد و باعث تغییرات اساسی در خاورمیانه شد. نویسنده کتاب، دیوید فرامکین عقیده دارد این تغییرات خاورمیانه منجر به جنگی شد که همچنان ادامه دارد.
این کتاب علاوه بر پرداختن به نقش اروپا در خاورمیانه، تاثیرات این دگرگونی را در خود قاره سبز نیز بررسی کرده و در کنار آن گاه خواننده را به عربستان برده و با ماجراجوییهای ادوارد لارنس، دیپلمات، باستانشناس، نویسنده و رایزن نظامی معروف انگلستان در عربستان همراه میسازد.
تاریخی که در این کتاب میخوانید درواقع سرآغاز پیدایش قرن بیستم و خاورمیانه امروز است. صلحی که همهی صلح را بر باد داد در سال ۱۹۸۹ منتشر شد و در فهرست نهایی جایزه پولیتزر هم قرار گرفت.
در قسمتی از کتاب می خوانیم:«ولی تا سال ۱۹۲۲، رفته رفته گزینه ها محدود و راه ها انتخاب شدند. خاورمیانه راهی را در پیش گرفت که به جنگ های بی پایان (مثلا بین اسرائیل و همسایگانش، یا بین چریک های رقیب در لبنان) ختم شد و نیز به اقدامات روزافزون تروریستی (هواپیماربایی، سوءقصد، کشتارهای پیاپی) که به یکی از ویژگی های بارز حیات بین المللی در دهه های هفتاد و هشتاد بدل شد. این ها بخشی از آن میراث تاریخی اند که شرحشان در صفحات آینده خواهد آمد.»
مشاهده و خرید کتاب صلحی که همه صلح ها را بر باد داد از دیجی کالا
مشاهده و خرید کتاب صلحی که همه صلح ها را بر باد داد از ایران کتاب
صداهایی از چرنوبیل اثر سوتلانا الکسیویچ
Voices from Chernobyl by Svetlana Alexievich

کتاب صداهایی از چرنوبیل نوشتهی سوتلانا آلکساندرونا آلکسیویچ است. در روز 26 آپریل 1986، بدترین حادثه ی مربوط به رآکتور هسته ای در تاریخ در چرنوبیل به وقوع پیوست و مساحتی به بزرگی سه چهارم اروپا را آلوده کرد. کتاب صداهایی از چرنوبیل، اولین اثری است که شرح هایی شخصی از این فاجعه را ارائه می کند. نویسنده ی کتاب، سوتلانا الکساندرونا الکسیویچ با صدها نفر از کسانی مصاحبه کرده که زندگی شان تحت تأثیر این فاجعه قرار گرفته است. داستان های شهروندان بی گناه، آتش نشانان و متصدیان پاکسازی آلودگی، پرده از ترس، سردرگمی و عصبانیتی برمی دارد که هنوز همراه شان است. کتاب صداهایی از چرنوبیل، اثری فوق العاده بااهمیت، فراموش نشدنی، تأثیرگذار و صادقانه است که به یکی از سخت ترین تجربه های بشر در مواجهه با مشکلات می پردازد.
در قسمتی از کتاب می خوانید:«حادثه جمعه شب اتفاق افتاد. صبح هیچ کس از هیچ چیز خبر نداشت. من پسرم را به مدرسه فرستادم. شوهرم به سلمانی رفت. خودم مشغول درست کردن ناهار شدم. شوهرم خیلی زود برگشت… برگشت و گفت: «یک چیزی شبیه به آتش سوزی در نیروگاه اتفاق افتاده. دستور: رادیو خاموش نشود.» این یک آتش سوزی معمولی نبود، بلکه چیزی بود شبیه به تابش نور. زیبا بود. در سینما هم چیزی مشابه آن ندیده بودم. آن شب همه در بالکن ها جمع شده بودند. هرکس بالکن نداشت، می رفت به خانه دوستانش. خانه ما طبقه نهم بود و دید عالی داشتیم. فاصله مستقیم مان سه کیلومتری می شد. بچه ها را بیرون می آوردند و روی دست می گرفتند: «نگاه کن! یادت بماند!»
مشاهده و خرید کتاب صداهایی از چرنوبیل از دیجی کالا
مشاهده و خرید کتاب صداهایی از چرنوبیل از ایران کتاب
زمان دست دوم اثر سوتلانا الکسیویچ
Secondhand Time by Svetlana Alexievich

سوتلانا آلکسیویچ نویسنده مشهور اهل اوکراین، در یکی از تازهترین و جنجالیترین آثار خود با عنوان زمان دستدوم با چنین بهانهای به سراغ مردم رفته است. مردمی که روزگاری در جغرافیای زیستی پرابهت کشور اتحاد جماهیر سوسیالیسی خود را محصور در قفسی بزرگ میدیدند که برای کوچکترین شئون زندگی آنها و حتی اندیشیدن نیز برنامهریزی کرده بود و این روزها در دوره فروپاشی دیگر نمادی از فرهنگ و هویت برای خود باقیمانده نمیبینند.
زمان دست دوم، که یک تاریخ شفاهی از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و ظهور روسیه جدید را ارائه می دهد. این کتاب با گردهم آوری ده ها نگرش متمایز به سبک مستند، فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و نمودار نزولی فرهنگ شوروی را ترسیم کرده و درباره آنچه که از خاکستر کمونیسم بر خواهد خواست، سخن گفته است.
در این کتاب، وقایع زمان کمونیسم تشریح می شوند. الکسیویچ زندگی شهروندان روسی را در سی سال گذشته بازگو می کند و به ما نشان می دهند که زندگی در زمان سقوط اتحاد جماهیر شوروی چگونه بود و زندگی در روسیه جدید که پس از آن به وجود آمد چگونه شد. از طریق مصاحبه های خود در سالهای 1991 تا 2012، ما را با واقعیت پشت پرده و تبلیغات دروغین رسانه ای آشنا می کند، و به یک پرتره جامع را، از روسیه و روس های معاصر که هنوز هم خاطرات ظلم، ترور، قحطی، قتل عام ها را به یاد دارند اما با غرور و افتخار به کشورشان امیدوار هستند، به ما نشان می دهد.
الکسیویچ همانند دیگر کتابهای خود، به زنها و مردانی که داستانهایشان در روایتهای رسمی دولتها گم شده است، اجازه سخن می دهد و یک تاریخچه جایگزین قدرتمند را از داستانهای شخصی و خصوصی افراد ایجاد می کند.
در قسمتی از کتاب می خوانید:«مهمترین چیز کار روانی است … کتاب … شما می توانید بیست سال همان لباس را بپوشید، دو کت برای یک عمر کافی است، اما شما نمی توانید بدون آثار پوشکین یا کارهای گورکی زندگی کنید.»
مشاهده و خرید کتاب زمان دست دوم از دیجی کالا
مشاهده و خرید کتاب زمان دست دوم از ایران کتاب
دگرگونی بزرگ اثر کارل پولانی
The Great Transformation By Karl Polanyi

در اثر کلاسیک تاریخ اقتصادی و نظریه اجتماعی دگرگونی بزرگ، کارل پولانی که جزء بهترین کتاب های تاریخی جهان است تحولات اقتصادی و اجتماعی ناشی از “دگرگونی بزرگ” انقلاب صنعتی را تحلیل می کند. تجزیه و تحلیل او نه تنها نواقص موجود در بازار خود تنظیم کننده را توضیح می دهد، بلکه پیامدهای وخیم اجتماعی بازار سرمایه داری بدون نظارت را نشان می دهد. مطالب مقدماتی جدید پولانی، نشانگر اهمیت تجدید نظر در تحلیل معنایی در دوره جهانی سازی و تجارت آزاد است.
پولانی اعتقاد دارد که اقتصاد بازار مدرن و دولت مدرن را نه به صورت عناصر گسسته، بلکه باید آنها را به صورت یک خلق انسانی واحد، که او آن را “جامعه بازار” می نامد، دانست.
یک ویژگی بارز “جامعه بازار” این است که ذهنیت اقتصادی بشریت تغییر یافته است. مردم قبل از “دگرگونی بزرگ”، اقتصادهای خود را بر مبنای جبران و توزیع مجدد در روابط شخصی و جمعی تنظیم می کردند. در نتیجه صنعتی شدن و افزایش نفوذ دولت، بازارهای رقابتی ایجاد شد که تمایلات اجتماعی قبلی را تضعیف کرده و آنها را با نهادهای رسمی جایگزین کرد، که هدفشان بهبود اقتصاد بازار خود تنظیم شده بود.
در قسمتی از کتاب می خوانید:« فقر نتیجه منطقی در جامعه بود. محدودیت غذا و نامحدودی مردم درست زمانی به وجود آمد که تصور افزایش بی حد و حصر ثروت ما را تسخیر کرد. کنایه ای تلخ با خود به همراه دارد.»
کارل پاول پولانی مورخ اقتصادی، انسان شناس اقتصادی، اقتصاددان سیاسی، جامعه شناس تاریخی و فیلسوف اجتماعی یهودی، مجارستانی بود. وی بیشتر برای مخالفت با تفکر اقتصادی سنتی و همچنین نوشتن کتاب «دگرگونی بزرگ» شناخته شده است. پولانی امروزه به عنوان نظریه پرداز ذات گرایی که رویکردی فرهنگی به اقتصاد می باشد و بر قرارگرفتن اقتصاد در جامعه و فرهنگ تأکید می کند، شناخته می شود. این دیدگاه برخلاف ضدیت با جریان اصلی علم اقتصاد، در انسان شناسی، تاریخ اقتصادی، جامعه شناسی اقتصادی و علوم سیاسی دیدگاهی معمول می دهد.
مشاهده و خرید کتاب دگرگونی بزرگ از دیجی کالا
مشاهده و خرید کتاب دگرگونی بزرگ از ایران کتاب
تاریخ جهان اثر ارنست گامبریچ
A Little History of the World By Ernst Gombrich

کتاب تاریخ جهان نوشته ارنست گامبریچ برای اولین بار در سال 1935 منتشر شد. ارنست گامبریچ این کتاب را سال 1935 در شهر وین، پایتخت اتریش و زمانی که تنها بیستوشش سال داشت، نوشت. نسخهی انگلیسی این کتاب هم در سال 2005 منتشر شد و کتابی که اکنون در دست دارید ترجمهای از نسخهی انگلیسی کتاب تاریخ جهان است.
کتاب تاریخ جهان تحولات و رخدادهای بشر را در 40 فصل از عصر حجر تا عصر اتم با زبانی بسیار ساده و صمیمی روایت میکند. توجه داشته باشید این کتاب را با کتاب تاریخ جهان اثر كريس هارمن منتشر شده توسط انتشارات ققنوس و کتاب تاریخ جهان اثر فيليپه فرناندس آرمستو ترجمهی شهربانو صارمي اشتباه نگیرید.
مفسر لوسآنجلستایمز میگوید گامبریچ به تاریخ جان میبخشد و خواننده را همراه خود در سفینهای زمانپیما بر فراز تاریخ جهان به پرواز درمیآورد و او را همواره در طول کتاب به سیر و سلوکی فکری و عاطفی میان گذشته و حال وامیدارد. گامبریچ فصل پایانی کتاب با عنوان «بخش کوچکی از تاریخ که من خود در آن زیستهام» را اینگونه به پایان میبرد: «اکنون هر زمان یک زلزله، یک سیل، یک توفان سهمگین، قحطی و خشکسالی و بلایای دیگر در نقاط دورافتادهای از جهان، مردان، زنان و کودکان زیادی را به کام مرگ میبرد، هزاران انسان در کشورهای ثروتمند، پول و نیرویشان را برای یاریرساندن به بازماندگان آنها بهکار میگیرند. چنین نیکوکاریهایی در گذشته صورت نمیگرفت. بنابراین همچنان حق داریم به آیندهای بهتر امیدوار باشیم.»
سر ارنست هانس گامبریچ تاریخدان متولد اتریش است که بیشتر عمرش را در بریتانیا گذراند.او کتاب های زیادی دربارهٔ نقد هنر و تاریخ هنر، از جمله سرگذشت هنر (در ایران با عنوان تاریخ هنر) نوشته است. کتاب سرگذشت هنر یکی از معروف ترین کتاب ها در معرفی هنرهای تصویری است.
در قسمتی از کتاب می خوانیم:«رخدادی بس شگفتانگیز بین سالهای ۵۵۰ و ۵۰۰ قبل از میلاد به وقوع پیوسته است. من خود بهراستی آن را نمیفهمم، ولی چهبسا همین مسئله آن را اینچنین جالبتوجه کرده باشد. در سلسله جبال مرتفعی که از شمال بینالنهرین میگذرد، یک قوم کوهنشین وحشی برای زمانی طولانی میزیستند. آنها دینی زیبا داشتند: آنها نور و خورشید را میپرستیدند و بر این باور بودند که در جنگی بلاانقطاع با تاریکی به سر میبرند؛ یعنی با قدرتهای تاریک و سیاه شیطان.
این جماعت کوهنشین، پارسها بودند. آنها صدها سال، نخست زیر سیطره آشوریها و سپس بابلیها به سر برده بودند. روزی صبرشان به پایان رسید. فرمانروای آنها مردی بود با دلاوری و هوشمندی فوقالعاده که کوروش نام داشت. انسانی که دیگر حاضر نبود انقیاد مردم خویش را تحمل کند. او سپاه سوارهنظام خود را به دشت بابل حرکت داد و آن را رهبری کرد.»
مشاهده و خرید کتاب تاریخ جهان از دیجی کالا
مشاهده و خرید کتاب تاریخ جهان از ایران کتاب
تاریخ چیست؟ اثر ادوارد هالت کار
What Is History? By E. H. Carr

تاریخ چیست؟ یکی دیگر از بهترین کتاب های تاریخی جهان، اثری نوشته مورخ انگلیسی ادوارد هالت کار است که به مطالعه تاریخنگاری میپردازد. این کتاب را انتشارات دانشگاه کمبریج نخستین بار در سال ۱۹۶۱ منتشر کرد و در اصل مجموعهای از سخنرانیهایی بود که کار در آن سال در دانشگاه کمبریج ارائه داده بود. هدف این سخنرانیهای به دست دادن درآمدی موضوع و تئوری تاریخ بود.
برخی از باورهای کار، به ویژه نسبیگرایی و رد کردن جامع بودن در تحلیل تاریخی منجر به منازعات و پاسخهای مورخان دیگر شدند. کار در زمان درگذشتش در ۱۹۸۲ در حال بازنویسی این کتاب بود.
او در کتاب “تاریخ چیست؟” با کلامی نافذ در شش فصل راجع به:
1.مورخ و واقعیات او
2.جامعه و فرد
3.تاریخ،علم واخلاق
4.علیت در تاریخ
5.تاریخ به منزله پیشرفت
6.افق گسترنده
صحبت میکند به طوری که مباحث او برای جامعه امروزی هم،حرفی برای گفتن دارد.
ادوارد هالت کار یا ئی. اچ. کار (۲۸ ژوئن ۱۸۹۲–۳ نوامبر ۱۹۸۲) مورخ، دیپلمات، روزنامه نگار و نظریه پرداز روابط بین الملل انگلیسی، و یکی از مخالفان تجربه گرایی در تاریخ نگاری بود.کار بیشتر بخاطر نوشتن یک مجموعهٔ چهارده جلدی دربارهٔ تاریخ شوروی از ۱۹۱۷ تا ۱۹۲۹، نوشته های وی در زمینهٔ روابط بین الملل از جمله بحران بیست ساله، و کتاب تاریخ چیست؟ شناخته می شود.
در قسمتی از کتاب می خوانیم:« این بخش از نوشته های «کار» یکی از مهم ترین سطوح فلسفه انتقادی تاریخ است و نگاه ویژه ای به سازوکار پیدایش علم تاریخ دارد. «کار» سخن خویش را با نقل قول از دو مورخ انگلیسی دانشگاه کمبریج آغاز می کند. یکی «لرد آکتون J.E.D Acton» که نگاه خود را به تاریخ، بر اساس عقیده مثبت و اعتماد به نفس سال های آخر دوران ویکتوریا بیان می کرد و دیگری «سر جورج کلارگ» که نگاه آشفته و سردرگمی حاکم بر محافل تاریخ را تحت تأثیر شرایط نیمه قرن بیستم بیان می کند. لرد اکنون تحت تأثیر رونق و ثبات عصر ویکتوریا از امکان نوشتن نوعی تاریخ نمایی سخن گفته بود. کلارک در نتیجه دخالت عقاید و ارزش های شخصی در نوشتن تاریخ، اعتبار همه ی تواریخ را یکسان می پنداشت و چنین عقیده داشت که حقیقت تاریخی «عینی» وجود ندارد.»
مشاهده و خرید کتاب تاریخ چیست؟ از ایران کتاب
تاریخ تمدن اثر ویل دورانت
Story of Civilization by William James Durant

تاریخ تمدن نام مجموعه کتابی ۱3 جلدی است که ویل دورانت به همراه همسرش آریل دورانت درباره تاریخ زندگی انسان از دوران پیش از تاریخ تا پایان سدهٔ هجدهم نوشتهاند. این مجموعه ناتمام است. دورانت و همسرش قصد داشتند نگارش آن را تا تاریخ معاصر غرب (تا سال ۱۹۳۳) ادامه دهند، اما با مرگ تقریباً همزمان آنان، مجموعهٔ تاریخ تمدن تا جلد ۱۱، که اختصاص به دوران ناپلئون دارد، پیش رفت.
در ۶ جلد نخست این مجموعه نام ویل دورانت بهعنوان نویسنده آمده است و آریل دورانت ویراستار است، ولی در جلدهای بعدی هر دو نویسنده هستند.
ویلیام جیمز دورانت، فیلسوف، تاریخنگار و نویسندهٔ آمریکایی بود.مهم ترین اثر او تاریخ تمدن است. وی در این کتاب توانسته است با استفاده از آثار مورخان دیگر (از هرودوت تا آرنولد توین بی)، که از ابتدای تاریخ مکتوب بشر تا کنون زیسته اند، مکتب نوینی از تاریخ نگاری را به وجود آورد.برخلاف دیگر تاریخ نگاران، که تنها تمرکزشان بر روی وقایع تاریخی و سیر تمدن بشری بود، وی در اثر خود به عوامل تمدن ساز در طول تاریخ نیز توجه می کند.
عناوین ۱۳ جلد از کتاب تاریخ تمدن ویل دورانت :
۱- جلد اول : مشرق زمین، گاهواره تمدن (۱۲۴۴ صفحه)
۲- جلد دوم :یونان باستان (۹۸۲ صفحه)
۳- جلد سوم : قیصر و مسیح (۹۹۶ صفحه)
۴- جلد چهارم : بخش اول عصر ایمان (۹۵۰ صفحه)
۵- جلد چهارم ۲ : بخش دوم عصر ایـمان (۸۰۰ صفحه)
۶- جلد پنجم : رُنسانس (۹۷۶ صفحه)
۷- جلد ششم : اصلاح دینی (۱۴۱۸ صفحه)
۸- جلد هفتم : آغاز عصر خرد (۱۰۱۶ صفحه)
۹- جلد هشتم : عصر لویی چهاردهم (۱۰۸۲ صفحه)
۱۰- جلد نهم : عصر ولتر (۱۲۰۰ صفحه)
۱۱- جلد دهم : روسو و انقلاب (۱۵۷۲ صفحه)
۱۲- ادامه جلد دهم : بخش دوم روسو و انقلاب (۹۴۶ صفحه)
۱۳- جلد یازدهم : عصر ناپلئون (۱۳۲۶ صفحه)
در قسمتی از کتاب می خوانیم:«تمدن رودی است با دو ساحل» و چنین میاندیشید که بیشتر تاریخنگاران تنها به خود رود توجه دارند «که گاه به دست آنها که میکشند و میدزدند و غوغا میکنند پر از خون شده است»
مشاهده و خرید کتاب تاریخ تمدن از دیجی کالا
مشاهده و خرید کتاب تاریخ تمدن از ایران کتاب
تاریخ بی خردی! اثر باربارا تاکمن
The March of Folly: From Troy to Vietnam By Barbara Tuchman

تاریخ بیخردی، از تروا تا ویتنام عنوان کتابی است اثر باربارا تاکمن. این کتاب با دستمایه قرار دادن برخی رویدادهای معروف تاریخ جهان از دورهٔ باستان تا امروز سعی کردهاست به نقد رفتار فرمانروایان در مواجهه با این رویدادها بپردازد.
«پیگیری سیاستهای مغایر با منافع خویش»، «نمونههای آغازین: اسب تروا»، «پاپهای رنسانس و جدا شدن پروتستانها»، «بریتانیا امریکا را از دست میدهد» و «امریکا در ویتنام به خود خیانت میکند» عنوان فصلهای کتاب است.
در توضیحات پشت جلد کتاب آمده است: «بیخردی زمان و مکان نمیشناسد؛ بیزمان و جهان شمول است اگر چه عقاید و عادات هر زمان و هر مکان خاص شکلی معین بدان میدهد؛ ارتباطی به نوع نظام ندارد: هم سلطنت ممکن است موجد آن باشد، هم حکومت یک اقلیت قدرت طلب (الیگارشی)، و هم مردم سالاری (دموکراسی). ویژه ملت یا طبقه به خصوصی هم نیست. طبقه کارگر و حکومتهای کمونیستی نماینده آن همانگونه که تاریخ دوران اخیر به خوبی نشان داد، در مسند قدرت بخردانه تر یا کارساز تر از طبقه متوسط عمل نکردند…»
باربارا تاکمن در تاریخ بی خردی با ترکیب نمونه هایی گسترده، از تسلیم شدن غیر منطقی امپراتوری مونتزوما در سال 1520 تا حمله ژاپن به پرل هاربر، حماقت را بررسی و آن را به عنوان سیاست های غیر عاقلانه دولت ها و بر خلاف منافع آنها تعریف می کند. او در این کتاب با جزئیاتی واضح چهار نقطه عطف تعیین کننده در تاریخ را که نشان از بی خردی دارند روشن می کند: جنگ تروجان ، تجزیه ی Holy See که توسط پاپ های رنسانس هدایت شد، از بین رفتن مستعمرات آمریکایی توسط جورج سوم و انگلیس و اشتباهات مداوم دولت امریکا در ویتنام. باربارا تاکمن در کتاب تاریخ بی خردی استعداد بالای خود را برای نشان دادن مردم، مکان ها و وقایع تاریخی به نمایش گذاشته است.
در قسمتی از کتاب می خوانیم:« زندان نمی تواند ایده هایی را که زمان آنها سر رسیده است ساکت کند.»
مشاهده و خرید کتاب تاریخ بی خردی از دیجی کالا
مشاهده و خرید کتاب تاریخ بی خردی از ایران کتاب
عصر انقلاب اثر اریک هابسبام
The Age of Revolution: 1789-1848 By Eric Hobsbawm

عصر انقلاب: 1789-1848 کتابی است از اریک هابسبام، که برای اولین بار در سال 1962 منتشر شده است. این کتاب اولین جلد یک سه گانه درباره “قرن طولانی 19” ( اصطلاح ابداع شده توسط خود هابسبام) است ، و پس از آن کتاب عصر سرمایه : 1848-1875 ، و عصر امپراتوری: 1875-1914. کتاب چهارم ، “عصر افراط و تفریط: قرن بیستم کوتاه ، 1914-1991” ، به عنوان دنباله ای برای این سه گانه عمل می کند.
هابسبام در اوایل قرن نوزدهم و در حقیقت کل فرایند مدرنیزم پس از آن را، با استفاده از آنچه وی آن را تئوری انقلاب دوقلو می خواند ، تحلیل کرد. این تئوری اهمیت دوبرابر انقلاب فرانسه و انقلاب صنعتی را به عنوان ماماهای تاریخ مدرن اروپا و – از طریق پیوندهای استعمار و امپریالیسم – می شناسد.
اریک هابسبام در کتاب عصر انقلاب با وضوح و تحلیلی درخشان تحولات موجود در حوزه زندگی اروپایی توسط انقلاب دوگانه – انقلاب فرانسه 1789 و انقلاب صنعتی که از انگلیس سرچشمه گرفته است – را ردیابی می کند. این گزارش جالب و جذاب ، شصت سال قابل توجه را نشان می دهد که سرمایه داری صنعتی خود را در اروپای غربی تأسیس کرد و هنگامی که اروپا سلطه خود را بر سایر نقاط جهان برقرار کرد و آن را برای نیم قرن نگه داشت.
در قسمتی از کتاب می خوانیم:«رادیکال ها خواه رمانتیک یا غیر رمانتیک اعتماد میانه روها به شاهزادگان و قدرت ها را بنابر دلایل عملی و نیز ایدئولوژیک رد کردند. مردمان باید حاضر می بودند آزادی شان را خودشان به دست آورند چون هیچ کس دیگری این کار را برای شان نمی کرد؛ و این گرایشی بود که برای استفاده ی جنبش های پرولتری – سوسیالیستی نیز تنظیم شد. مردمان باید این کار را با اقدام مستقیم انجام می دادند.
اما طرح این گرایش هنوز عمدتا به شیوه ی کاربوناریستی بود و در هر حال توده ها منفعل باقی می ماندند. در نتیجه خیلی موثر نبود هرچند تفاوت بسیاری وجود داشت میان تلاش های مضحکی مانند یورش نافرجام ماتسینی به ساووا و مساعی مداوم و جدی دموکرات های لهستان برای حفظ یا احیای جنگ پارتیزانی در کشورشان پس از شکست 1831. ولی عزم رادیکال ها برای تصاحب قدرت بدون نیروهای تثبیت شده یا در ضدیت با آن ها باز هم تفرقه ای دیگر در صفوف رادیکال ها پدید آورد. سوال این است که آیا آن ها حاضر بودند این کار را به بهای انقلاب اجتماعی انجام دهند یا نه.»
مشاهده و خرید کتاب عصر انقلاب از دیجی کالا
مشاهده و خرید کتاب عصر انقلاب از ایران کتاب
تاریخ فلسفه ی راتلج
Routledge History of Philosophy

ویراستاران کتاب معتقدند کوشیده اند مقالات این کتاب را برای مخاطبان غیرحرفه ای فلسفه نیز کاربردی و به داده های پایه ای و مقدماتی فلسفی آن ها کمک کنند و همچنین برای دانشجویان فلسفه نیز تکمیل کننده ی مرجع های قبلی آن ها باشد. تاریخ فلسفه ی راتلج در ده جلد تدوین شده است که تاریخ فلسفه را از پیشاسقراطیان تا قرن بیست میلادی در برمی گیرد. کل مجموعه دو سرویراستار دارد و علاوه بر آن هر جلد هم ویراستاری دارد که متخصص دوره ی تاریخی موردنظر در آن جلد است. در هر جلد سرفصل ها برحسب فیلسوفان تأثیرگذار یا جریان های غالب تقسیم شده اند و این کاملا بسته به موقعیت و اهمیت، فرق می کند. جی. اچ. آر. پارکینسون و استوارت شنکر سرویراستاران این مجموعه اند. هر فصل را نویسنده ای متخصص در موضوع و صاحب آثار در آن نگاشته است. از این رو قلم ها، سلیقه ها و رویکردهای گوناگونی در آن مشاهده می شود اما در کل، رویکرد تحلیلی در این تاریخ فلسفه غلبه دارد. ویراستاران گفته اند جدا از تفکر فیلسوفان زمینه های تاریخی اندیشه های ایشان نیز مد نظر بوده است
مهم ترین ویژگی این مجموعه نوشته شدنش توسط متفکران متخصص در حوزه های فلسفی گوناگون است. این در حالی است که تا پیش از این مشهورترین مجموعه ی فلسفی مورد استفاده در ایران “تاریخ فلسفه ی کاپلستون” بود که توسط یک نفر و با یک دیدگاه مشخص نوشته شده است. اما “تاریخ فلسفه ی راتلج” را نه تنها متخصصان سرشناس در حوزه های فکری مختلف نوشته اند، بلکه در نهایت جی. اچ. آر. پارکینسون و استوارت شنکر دو ویراستار سرشناس این مجموعه را ویرایش و بازبینی کرده اند.
نویسندهی کتاب دربارهی این کتاب مینویسد: «جلد اول تاریخ فلسفهی راتلج یکی از مهمترین دورههای اندیشهی انسان را دربرمی گیرد. .فلسفه در مدت دو سده و نیم ازنظری شبه اسطورهای به وضعیتی رسید که طی آن بسیاری از بنیادیترین پرسشها دربارهی گیتی، ذهن و رفتار انسانی با دقت پیگیری شد و برخی از ماندگارترین شاهکارهای اندیشهی غربی به رشتهی تحریر درآمد.
در مقالات مجلد حاضر رهیافتها و اندیشهورزان بنیادی فلسفهی یونانی به ترتیب زمانی ارائه خواهد شد. هر مقاله را صاحبنظری معروف در حوزهای ویژه نوشته و در آن حجم عظیمی از آثار کیفی چند دههی گذشته دربارهی فلسفهی افلاطونی و پیشاافلاطونی در نظر گرفتهشده است. تمامی این مقالات به نحو قابلفهمی نوشتهشدهاند و نیازهای غیرمتخصصان را بدون از دست دادن دقت علمی برآورده میکنند. گسترهی عنوانها از اندیشههای نظرورانه ی اولیهی یونان و شرایط فرهنگی و اجتماعی آن تا سوفسطاییها و سقراط را دربرمی گیرد و با سه فصل دربارهی نقش پایدار افلاطون در تمامی حوزههای اصلی فلسفه پایان مییابد. کتاب حاضر که با گاهشماری، واژهنامهی اصطلاحات فنی و کتابشناسی گستردهای تکمیلشده، راهنمای ارزشمند و جامعی برای آشنایی با آغازگاههای فلسفه شمرده میشود.»
نام جلد های کتاب:
1- از آغاز تا افلاطون. سی. سی تیلور
2- از ارسطو تا آگوست ین. دیوید فورلی
3- فلسفه ی سده های میانه. جان مارنبون
4- رنسانس و عقل باوری سده ی هفدهم ج. اچ. آر. پارکینسون
5- فلسفهی بریتانیایی و عصر روشنگری. استوارت براون
6- عصر ایدئالیسم آلمانی. رابرت سولمون و کاتلین هیگینز
7- سدهی نوزدهم. سی. ال. تن
8- فلسفهی قارهای در سدهی بیستم. ریچارد کیرنی
9- فلسفهی علم، منطق و ریاضیات در سدهی بیستم. س. ج. شانکر
10- فلسفهی معنا، شناخت و ارزش در سدهی بیستم. جان کانفیلد
هر جلد از این کتابها شامل 10 تا 15 فصل است که هر فصل را نویسندهای متفاوت نوشته است و در آن به تفضیل دربارهی هر فیلسوف توضیح داده است.
در قسمتی از کتاب می خوانیم:«توسیدیدس با استفاده از فعل فلسفیدن از قول پریکلس، سیاستمدار آتنی، چنین ادعا میکند: «ما عاشق خردمندی هستیم بیآنکه نرم و ملایم بشویم.» ادعای خردمندی و احترام به آن در یونان باستان بههیچوجه محدود به کسانی نبود که سنت غربی، با تکیهبر بررسی ارسطو از اندیشمندان پیشین در مابعدالطبیعه، کتاب اول، عملاً بهعنوان «فیلسوف» مشروعیت میبخشد. فصل کنونی دو وظیفه برای خود قائل است: بیان نکاتی دربارهی شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جهانی که فلسفهی یونانی، آنگونه که تعریف میکنیم، در آن آفریده شد؛ و اشاره به نحوهی طرح و بحث موضوعاتی که «فلسفی» طبقهبندیشان میکنیم یا آشکارا پیامدهای ضمنی فلسفی دارند، توسط آثاری که این روزها بهعنوان «ادبیات» یا «هنر» تقسیمبندی میشوند، و به اینگونه بازگرداندن فلسفه به بستر فراختر خرد.
بحثهای مربوط بهپیش زمینهی فلسفهی یونان اولیه اغلب بر پیوندی نزدیکبین تحولات فلسفی و سیاسی تأکید کردهاند. بخشی از هدف من در این فصل بررسی اهمیت عوامل دیگر و تأکید بر گسترهای است که درهم تنیدگی خودآگاهانهی مسائل اخلاقی، سیاسی، شناختشناسی و در حقیقت متافیزیکی مقدم بر تحول مشارکت سیاسی عملی در سطح کلان بود. بهاینعلت و نیز به دلیل اهمیت آثار هومر و هسیود بهعنوان متونی معروف در سراسر جهان یونانی، طولانیترین بخش این فصل به بحث مفصل دربارهی درونمایههای معین آنها اختصاصیافته است. به نظر من فلسفهی یونان، آنگونه که آن را تعریف میکنیم، فقط ثمرهی چشمگیری از پیچیده شدن فرهنگی بود که خود محصول تماسهای پربار بین یونان و جهان مدیترانهی شرقی و شرایط ناپایدار زندگی انسان درون خود یونان به شمار میرفت، شرایطی که هم مستلزم استقلال مشخص و دسترسی به دیگران و هم رابطه با آنها بود. »
مشاهده و خرید کتاب تاریخ فلسفه ی راتلج از دیجی کالا
مشاهده و خرید کتاب تاریخ فلسفه ی راتلج از ایران کتاب
برج فرازان اثر باربارا تاکمن
The Proud Tower by Barbara Tuchman

کتاب برج فرازان اثر باربارا تاکمن مورخ و نویسنده آمریکایی است. برج فرازان حکایت فراموش نشدنی از چند دهه اخیر منتهی به جنگ جهانی اول و ظهور دنیای مدرن است ، یا همانطور که خانم باربارا تاکمن بیان می کند ، “قرن وحشتناک بیستم”. اگر می خواهید به دنبال تاریخ خشک ، دقیق و جامع در حدود سالهای 1890-1914 بگردید ، به جای دیگری بنگرید ، آنچه در اینجا می خوانید، یک داستان دلربا از بشریت با تمام افتخارات و نواقص آن است که زیر ذره بین در یک دوره کوتاه ارائه شده است.
در این اثر کلاسیک مورخ برنده جایزه پولیتزر ، باربارا تاکمن، قرن چهارم منتهی به جنگ جهانی اول ، مردگان در حال مرگ اشرافیت انگلیس و فورانهای مناسب جنبش آنارشیستی را مورد بررسی قرار می دهد. او چهره ای قانع کننده از چهره های اصلی و ایدئولوژی های متناقض از این زمان ارائه می دهد ، و به تصویری صمیمی از دورانی می پردازد که به زودی با دور شدن از تاریخ ، دور می شد.
قصد او این است که این سن را برای ما زنده کند و در این صورت او به وفور موفق بوده است.
تاکمن در مقدمه برج فرازان آورده: «موضوع این کتاب واپسین سالهای عصری است که به علت پیری یا در اثر حادثه به آغوش مرگ نرفت، بلکه در بحرانی نهایی که خود از حقایق بزرگ تاریخ است، منفجر شد و از هم پاشید.»
او بر این عقیده است که جنگِ جهانی اول خاستگاهش جامعهای در بطنِ یک عصرِ طلایی نبوده است و نیز میداند که مطرح کردنِ این پرسش که «چرا چنین شد؟» نه تنها به درکِ ما از گذشته کمکِ شایانی میکند، بلکه چراغ راه آینده است تا با یاریِ آن از رخدادهای مشابه دوری بجوئیم.
اعتقادِ او همچنین بر این است که برای ریشهیابیِ این واقعهٔ دهشتناک، که از سویی شالودهٔ نظامهایِ فکری و اخلاقی مردمان را در هم پیچید و از سویِ دیگر چهرهٔ جهانِ پس از آنرا به شدت دگرگون ساخت، میبایست در چهارچوبِ جامعه به جستجویِ آن پرداخت و ریشههایِ این رخداد را از درونِ آن یافت. بدین خاطر او به سراغ بُرِشی بیستوپنجساله، از ۱۸۹۰ تا ۱۹۱۴ (آغاز جنگ جهانی اول)، میرود و با تمرکز بر این بُرشِ زمانی و توجه به وقایعی که در این بُرهه در اروپا و جهان روی داده میکوشد به خواننده پاسخِ این پرسش را نشان دهد که چگونه این رخدادها دست به دست هم دادند تا چنین فاجعه ای رخ داد.
بنابرین از دیدگاهِ تاریخنگریِ تاکمن بیراهه نرفتیم اگر جهانِ مدرنِ امروز را نیز تا حدِ زیادی حاصلِ رخدادهای اینچنین در آن مقاطع خاص بدانیم.
برج فرازان در هشت فصل نوشتهشده است:
فصل اول: «آرمان و عمل»، در این فصل تاکمن به سراغ جنبشِ آنارشیستها در خلال سالهای ۱۸۹۰ تا ۱۹۱۴ رفته است.
فصل دوم: در «بزرگانِ قوم»، به کشور انگلستان میرود که پایبندی به ارزشهای سنتی گذشته و اشرافیتِ دیرینه را در آن روزگار نمایندگی میکرد.
فصل سوم: در «پایان یک رؤیا»، تاکمن از آمریکا در حدفاصل سالهای ۱۸۹۰ تا ۱۹۰۲ سخن به میان میآورد.
فصل چهارم: «من طالب پیکارم!»، در این فصل فرانسه در حدفاصل سالهای ۱۸۹۴ تا ۱۸۹۹ دستمایهٔ کار نویسنده قرار گرفته است.
فصل پنجم: در «طبل پیوسته بانگ»، تاکمن به واپسین سالهای قرن نوزدهم در لاهه میرود.
فصل ششم: در «حال و هوای نرونیسم»، به آلمان در فاصله ۱۸۹۰ تا ۱۹۱۴ میپردازد.
فصل هفتم: در فصل «انتقال قدرت»، تاکمن دوباره به انگلستان بازمیگردد، بزرگترین قدرت سنتی و استعمارگر تاریخ جهان که در آستانهٔ افول قرار دارد.
فصل هشتم: در فصل پایانی «مرگ ژورس»، تاکمن به فعالیتِ سوسیالیستهای اروپایی در سالهای ۱۸۹۰ تا ۱۹۱۴ میپردازد که در گوشه و کنار اروپا و بهویژه روسیه در حال سازماندهی کردن هواداران خود هستند.
در قسمتی از کتاب می خوانیم:«برج فرازان تلاشی است برای واکاوی اجتماعی ریشههای جنگ جهانی اول در قالب مرور زندگی و جستوجو در احوالات جوامعی که درگیر این اتفاق بودهاند. کتاب در این ریشهیابی به جای تحقیق در ساختار دولتها، به پژوهشی بنیادی در اوضاع اجتماعی مردم درگیر با جنگ میپردازد و چشماندازی وسیع از ریشههای جنگ اعم از سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فکری، هنری و همچنین جزئیات زندگی روزانه و چهرههای شاخص ترسیم میکند. کتاب از بخشهای مختلفی تشکیل شده که سالهای 1890 تا 1914 را در کشورهای انگلستان، امریکا و فرانسه پوشش میدهد و جنبشهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مثل آنارشیسم، سوسیالیسم و کنفرانس صلح لاهه را از نظر میگذراند.»
مشاهده و خرید کتاب برج فرازان از دیجی کالا
مشاهده و خرید کتاب برج فرازان از ایران کتاب
تکوین طبقه کارگر در انگلستان اثر ادوارد پالمر تامپسون
The Making of the English Working Class By E. P. Thompson

ادوارد پالمر تامپسون مورخ، نویسنده سوسیالیست و مبارز صلح بود. او را امروزه بیش تر برای پژوهش تاریخی اش درباره جنبش های رادیکال اواخر سدهٔ ۱۸ و اوایل سدهٔ ۱۹ میلادی در انگلستان و بریتانیا می شناسند و به ویژه با کتاب تکوین طبقه کارگر در انگلستان.
بخشی از مقدمه یرواند آبراهامیان در این کتاب چنین است: «ادوارد پالمر تامپسون در تکوین طبقه کارگر در انگلستان، برخلاف سایر نحلههای تاریخنگاری، از منظر خبرگان و نخبگان و نهادهای قدرت به تاریخ نمینگریست. نگاه او به تاریخ از «پایین» بود، از منظر فرودستان و تهیدستان. عبارت مشهورش را همه خواندهایم: «میکوشم قربانیان گذشته را از خفت فراوانی که نسلهای بعدی بارشان کردهاند برهانم.
تاریخ اجتماعی برای او مطالعه سنتها و مبارزههای مردم عادی بود و از اینرو سیاست را نه منازعه میان نخبگان رقیب بلکه غالباً تضاد طبقاتی میان فرادستان و فرودستان میدانست… تامپسون اگر به روایت کلان میرسید، تکیهاش بر گستردگی دادههای خُرد بود، انبوهی از دادههای تجربیِ کاویدهشده. در این روایتِ کلان میشد صدای بی صدایان را شنید. صدای تهیدستان و فرودستان… ترجمه فارسی تکوین طبقه کارگر در انگلستان گرچه پس از پنجاهواندی سال به دست خوانندگان فارسیزبان میرسد، اما سالهاست که میتوان ردپای تامپسون را در کار تنی چند از مورخانی یافت که پژوهششان درباره گذشتههای دور و نزدیک ایران بوده است… در تاریخنگاری ایران که عمدتاً تختهبند تاریخنگاریهای ملیگرایانه و آئینی و استالینی بوده است، ترجمه فارسی اثر بزرگ تامپسون ستودنی است.»
مشاهده و خرید کتاب تکوین طبقه کارگر در انگلستان از دیجی کالا
مشاهده و خرید کتاب تکوین طبقه کارگر در انگلستان از ایران کتاب
طاعون در تمدن و تاریخ اثر ویلیام اچ. مک نیل
Plagues and Peoples By William H. McNeill

ویلیام مک نیل در این کتاب از زاویه ای دیگر به تاریخ و تمدن می نگرد، نه تنها در قاره جدید که در چین، هند، خاور میانه، اروپا و افریقا. این دانشمند تیز بین نگاهی تازه به تاریخ و تمرن بشری می افکند و چشم اندازی تازه عرضه می دارد. او با دلایل مستند تاثیر امراض مسری را در دگرگونی های عظیم و سرنوشت ساز حیات بنی آدم بر می رسد و علل شکست ها و پیروزی های جنگی و تغییر شیوه های زندگی اقوام بشری را از خوراک و پوشاک تا گرایش های دینی و اکتشافات و اختراعات و ابتکارات توضیح می دهد.
خواندن این اثر انقلابی برای تاریخدان ها، پژوهشگران، جامعه شناسان، پزشکان، دانشجویان حتی فلاسفه و خلاصه همه ی اهل اندیشه لازم است. این کتاب به روی خواننده دریچه ای تازه می گشاید و او را به تامل در رویداد های گذشته و تفکر به آینده وا می دارد.
ویلیام هاردی مک نیل، نویسنده کانادایی آمریکایی بود که در تاریخ جهان تخصص داشت. او بیشتر به خاطر نوشتن مطالبی در مورد فرهنگ غربی شناخته می شد. مک نیل استاد بازنشستهٔ دانشگاه شیکاگو بود. وی از سال ۱۹۴۷ درآنجا تدریس می کرد. او پدر جی. آر. مک نیل تاریخ دان است که با همکاری او وب بشر:نظر کلی در مورد تاریخ جهان را نوشت.
مشاهده و خرید کتاب طاعون در تمدن و تاریخ از دیجی کالا
مشاهده و خرید کتاب طاعون در تمدن و تاریخ از ایران کتاب
آزادی مقدم بر لیبرالیسم اثر کوئنتین اسکینر
Liberty before Liberalism By Quentin Skinner

آزادی مقدم بر لیبرالیسم توسط یکی از مورخان برجسته جهان، کوئنتین اسکینر، در بخش نخست خود به دنبال کشف و اثبات نظریه نئو رومی در مورد شهروندان و کشورهای آزاد است، که در اوایل شکل گیری انگلیس مدرن مطرح بود. این تحلیل به دفاع قدرتمندانه از طبیعت، اهداف تاریخ روشنفکری و تاریخ عقاید منتهی می شود.
همانطور که کوئنتین اسکنر می گوید، «مورخ روشنفکر می تواند به ما کمک کند تا ارزشهای تجسم یافته در شیوه زندگی فعلی خود را بیابیم، و درک کنیم که روشهای فعلی تفکر ما در مورد آن ارزشها، بازتابی از سلسله ای از انتخابهای انجام شده در زمانهای مختلف بین انتخاب جهان های محتمل مختلف است». این کتاب یکی از مهمترین آثاری است که تاکنون در مورد اهمیت، و هیجان بالقوه این شکل از تحقیقات تاریخی ارائه شده است. آزادی مقدم بر لیبرالیسم بر اساس سخنرانی آغازین کوئنتین اسکنر به عنوان استاد تاریخ مدرن در دانشگاه کمبریج، در سال 1997 به تحریر درآمده است.
کوئنتین رابرت داثی اسکینر (متولد ۲۶ نوامبر ۱۹۴۰ اولدهام، لانکاشر) یک مورّخ اندیشه است. او یکی از بنیانگذاران مکتب کمبریج در حوزهٔ تاریخ اندیشه سیاسی است و در میانهٔ سال های ۱۹۹۶ و ۲۰۰۸ او استاد رجیوس (استاد دارای کرسی سلطنتی) تاریخ در دانشگاه کمبریج بوده است. او در حال حاضر صاحب کرسی باربر بیمونت در علوم انسانی و مدیرعامل مرکز مطالعه تاریخ اندیشه سیاسی در دانشگاه کوئین مری لندن است.
در قسمتی از کتاب می خوانیم:« تاریخ فلسفه، و به ویژه فلسفه اخلاقی، اجتماعی و سیاسی، وجود دارد تا مانع از این شود که خیلی سریع فریفته نشویم. مورخ روشنفکر می تواند به ما کمک کند تا در کنیم که ارزشهای تجسم یافته در شیوه زندگی، و روشهای فعلی تفکر ما درباره آن ارزشها، بازتابی از سلسله انتخابهای انجام شده در زمانهای مختلف بین جهان های مختلف است. و این آگاهی می تواند به ما کمک کند تا از چنگال ارزش های هژمونی و لزوم چگونگی تفسیر و درک آنها رهایی یابیم.»
مشاهده و خرید کتاب آزادی مقدم بر لیبرالیسم از ایران کتاب
تجدد ژاپن امروز اثر ناتسومه سوسه کی
GENDAI NIHON NO KAIKA by Natsume Sōseki

کتاب تجدد ژاپن امروز متن سخنرانی ناتسومه سوسه کی از بزرگ ترین نویسندگان و اندیشمندان ژاپنی است که در سال 1911 درباره پدیده تجدد و نوگرایی ژاپن ایراد شده است. این اثر ما را به کوران دگرگونی های سیاسی و اجتماعی اواخر «دوران می جی» می برد و با دغدغه ها و نگرانی های نویسنده ای آشنا می سازد که تاریخ ژاپن و اوضاع آن روز جهان را خوب می شناخته است.
ناتسومه با بیانی شیرین، با بهره گیری از کنایه و استعاره و با شوخ طبعی فروتنانه ای مفهوم «تجدد» را از دیدگاه خود تعریف می کند، سپس با آوردن دلایلی، در مقایسه با فرایند توسعه در غرب، تجدد ژاپن را شتاب زده، تقلیدی و عاریتی ارزیابی می کند و درباره ی پیامدهای روانی و اجتماعی چنین تجددی هشدار می دهد. با شدت گرفتن فرایند تجدد در دوران می جی که با تقلید از غرب در تمام شئون نیز همراه بود، بسیاری از نویسندگان و متفکران احساس خطر کردند و به نقد این تجدد وارداتی و شتابزده دست زدند که این گونه نقدها در ژاپن با نام «نقد تمدن» شناخته می شوند. سخنرانی حاضر یکی از شاخص ترین و ماندگارترین آثار در حوزه ی نقد تمدن در ژاپن است
ناتسومه سوسهکی نویسندهی اهل ژاپن متولد فوریه سال 1867 است. این نویسنده که با نام ناتسومه کین نوسو نیز شناخته میشود در محیطی متمول کودکی خود را گذرانده است. در آن زمان در کشور ژاپن قانون اجباری برای گذراندن دورهی ابتدایی و راهنمایی بود که ناتسومه سوسهکی علاوهبر شرکت در آن کلاسها زبان چینی را نیز فراگرفت.ناتسومه سوسهکی پس از پایان تحصیلاش به روزنامهنگاری و تدریس در دانشگاه مشغول شد و با دریافت بورسیه راهی لندن شد. در انگلستان … .
مشاهده و خرید کتاب تجدد ژاپن امروز از ایران کتاب
تواریخ اثر هرودوت
The Histories by Herodotus

هرودوت برای نوشتن کتابش از شیوهٔ تاریخ نویسی روایی استفاده کرده است. به این معنا که از بین روایت های مختلف، تنها روایتی را ذکر کرده که می پنداشته از دیگر روایت ها صحیح تر است؛ منبع و سرچشمهٔ این روایت ها نیز غالبا شنیده های شفاهی او بوده اند.
گرایش های سیاسی و مذهبی هرودوت نیز در تاریخ نگری و همچنین تاریخ نگاری او دخالت داشته اند؛ چنان که گرایش او به پریکلس و آتن باعث شده بود تا وقایع مرتبط با آتن را به سود آتنی ها ثبت کند و هرگاه مطلب یا گزارشی را دربارهٔ آنچه مورد پسند خود بود می شنید ولی به درستی آن باور نداشت، به تحلیل آن گزارش می پرداخت ولی این ریزبینی و تحلیل را در مواردی که احساسات مذهبی یا ملی او را جریحه دار نمی کند، نمی بینیم و هرجا که گزارش های او با مصلحت آتنی ها منافاتی نداشت، بی طرف بود ولی هرگاه منافع آتن در میان بود، هر گزارشی، ولو سخن های بیهوده را می پذیرفت. از نظر مذهبی نیز به خدایان و الهه های یونانی اعتقاد داشت و مشیت الهی را حاکم بر تاریخ می دانست.
هرودوت نخستین تاریخ نگار یونانی زبان است که آثارش تا زمان ما باقی مانده است. بر خلاف نویسندگانی که در آغاز کتاب خویش به شرح زندگی خود می پردازند، هرودت در ابتدای کتاب خود به این جملهٔ ساده بسنده کرده است که «هدف هرودوت هالیکارناسی از ارائهٔ نتایج پژوهش هایش در این جا آن است که گذر زمان، گرد فراموشی بر کارهای آدمیان و دستاوردهای بزرگ یونانیان و بربرها ننشاند و به ویژه علت درگیری های این دو قوم روشن شود.» اطلاعات ما دربارهٔ زندگی او بسیار متأخر است که عمدتا از دو مقالهٔ دانش نامهٔ بیزانسی سودا …
مشاهده و خرید کتاب تواریخ از دیجی کالا
مشاهده و خرید کتاب تواریخ از ایران کتاب
استالینگراد – آغاز پایان اثر آنتونی بیوور
Stalingrad: The Fateful Siege, 1942–1943 by Antony Beevor

استالینگراد شرح نبرد ارتش روسیه شوروی به رهبری استالین و ارتش آلمانی به رهبری هیتلر است که نگارنده با استفاده از منابع مختلف چون خاطرات نوشته شده از افراد درگیر، گزارش های کشش های نظامی، شهادت های شخصی نامه ها، صورت مجلس های بازجویی های پلیس سیاسی شوروی از اسیران آلمانی و ملیت های دیگر، روزنامه های منتشرشده و… و تاثیرات جنگ بر سربازان و افراد غیرنظامی را به تصویر می کشد. کتاب در شش فصل فراهم آمده است.
آنتونی بیوور یک مورخ نظامی، رمان نویس، و تاریخ نگار اهل بریتانیا بود. او تحت نظر جان کیگان مطالعات نظامی خود را تکمیل کرد. او دارای نشان افتخار شوالیه هنر و ادبیات فرانسه و نشان افتخار از سوی انجمن پادشاهی ادبیات انگلستان است. او به خاطر نگاشتن کتاب استالینگراد، در سال ۱۹۹۹ جایزه ادبی ساموئل جانسون را به دست آورد.
مشاهده و خرید کتاب استالینگراد – آغاز پایان از ایران کتاب
بررسی تاریخ اثر آرنولد توین بی
A Study of History By Arnold J. Toynbee

و آخرین کتاب در لیست بهترین کتاب های تاریخی جهان، بررسی تاریخ جهان است که نام مجموعهٔ ۱۲ جلدی تاریخنگاری است که توسط آرنولد جی. توینبی، نویسنده و تاریخدان اهل انگلستان نوشته شدهاست. نگارش این کتاب در سال ۱۹۶۱ پایان یافت. این مجموعه از آثار مشهور تاریخی ادبی جهان است.
کتاب بررسی تاریخ (2جلدی)، تالیف آرنولد توین بی،به صورتی که اکنون در دوجلد در دسترس خوانندگان قرار دارد،گزارش خلاصه شده ای است از دوره ی ده جلدی بررسی تاریخ که تلخیص آن توسط دیوید چرچیل سامرول، صورت پذیرفته است ومورد تایید وتحسین توین بی نیز قرار گرفته است. این مجموعه روایتی مستدل، یکپارچه وپیوسته است که ماهیت والگوی تجربه ی نژاد انسان،از نخستین ظهور جوامع انسانی تاعصر جدید،راشرح می دهد. جلد اول درپنج بخش و بیست و دو فصل تنظیم شده است که شامل: پیدایش تمدن ها،رشد تمدن هافروپاشی واضمحلال تمدن ها ومباحثی چون محیط زیست،تمدن های توسعه نیافته، تشتت روانی ومناسبات میان جوامع در حال اضمحلال وافراد به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته است.
جلد دوم حاوی بخش های ششم تا دوازدهم فصل های 23 تا 41 استکه در آن ها مسائل و مباحثی چون حکونت های جهانی، نهادهای روحانی جهان شمول، اعصار حماسی،مواجه مکانی میان تمدن ها، مواجه زمانی میان تمدن ها ،قانون و رهایی در تاریخ و چشم اندازهای تمدن مغرب زمبن به تفصیل بررسی شده اند.
مشاهده و خرید کتاب بررسی تاریخ از دیجی کالا
عناوین دیگری که می توانید بخوانید:
به این مطلب امتیاز دهید:
امتیاز شما به این مطلب
لطفا به این مطلب امتیاز دهید!